Hitta rätt utemöbel baserat på material

Ibland är det svårt att veta vilket material på utemöblerna man ska välja för sin uteplats. Vissa behöver lite extra kärlek och omtanke medan andra klarar sig själva. Hos oss hittar du möblerna för både utevardagsrummet och sommarens alla stunder till bords. Vilka passar bäst hemma hos dig?

Naturskönt och klassiskt med rotting

Skapa en skön loungekänsla med vacker rotting – ett tidlöst och hållbart material som alltid går hem. Tycker du om utseendet på rotting men vill ha ett mer lättskött material? Då rekommenderar vi konstrotting som passar vårt ständigt växlande klimat bra. Rengörs enkelt med en mild tvållösning som sköljs bort med rikligt med vatten. Obs! Använd inte högtryckstvätt.

Dekorativt och trendigt med repflätning

Skapa en uteplats lika trendig och inbjudande som ditt vardagsrum. Den omtyckta repflätningen, gjord i i syntetisk fiber, passar perfekt för utomhusbruk. Materialet är lättskött, slittåligt och snabbtorkande – bra med tanke på vårt snabbföränderliga sommarväder. Rengör med en mild tvållösning eller ett lättare rengöringsmedel.

Traditionellt och idylliskt med trä

Sätt nordisk prägel med trä. Trämöbler är ett klassiskt inslag i våra trädgårdar och blir bara vackrare med åren om du tar hand om dem väl. Olja eller vaxa in dem så förlänger du livslängden. Har du uteplatsen vid vattnet får du gärna ge dem lite extra kärlek och omtanke. Vill du lägga mindre tid på underhåll kan utemöbler i tåligt konstträ vara ett perfekt alternativ.

Modernt och stilrent med aluminium

Ge uteplatsen en stilren känsla med utemöbler i aluminium/stål som brukar hålla sig fina länge och kräver väldigt lite underhåll. Det tacksamma materialet är inte bara enkelt att hålla rent utan även lätt att flytta på. Det gör aluminium/stål till ett bra val för dig som vill flytta stolen eller hela möbelgruppen efter solen. Bara att rengöra med en fuktig trasa vid behov!

Låt dig inspireras, informeras och guidas här på mio.se! Det händer ibland att produkter som finns med i bilderna har utgått och därmed inte kan köpas. Förhoppningsvis kan du i så fall hitta en liknande produkt i vårt sortiment och ta med dig tipsen och idéerna till ditt hem.