Skapa den perfekta platsen för gaming

Hur skapar du den perfekta platsen för gaming? Du ska kunna spela utan att bli störd, sitta skönt, ha rätt ljussättning och få till en personlig touch på inredningen. Låter det bra? Vi ger dig tips om hur du inreder gamingrummet!

Det är enkelt. Med rätt möbler, tekniska inställningar och bra belysning får du till ett gamingrum som tar ditt spelande till nya höjder. Oavsett om du har ett helt rum eller bara ett hörn som ska inredas bör det finnas plats för tre viktiga saker – stol, skrivbord och ström.

Ordning i gamingrummet

Det är aldrig bra att ha det stökigt. Tänk på att din tekniska setup kan orsaka en riktig röra av kablar och måste därför planeras väl. Håll ordning på dem med hjälp av buntband. En kabeluppsamlare under bordet är en annan bra idé för att undvika att fötterna fastnar i trassel. En vägghylla, några krokar och varför inte en förvaringsbox eller två så är du i hamn. Var sak på sin plats så blir det roligare nästa gång du ska spela

Gamingbordet

Du ska få plats med mycket så ett bra skrivbord är en viktig pusselbit. Det ska finnas utrymme för skärm (eller skärmar), tangentbord och en stor musmatta. Med ett höj- och sänkbart skrivbord kan du anpassa bordet så det passar din kropp perfekt. Det gör att du kan spela länge utan att få ont i ryggen och nacken. Tänk även på att växla mellan att stå och sitta så blir ryggen ännu mer nöjd.

Gamingstolen

Till skillnad från vanliga kontorsstolar så passar spelstolar perfekt in i gamingrummet eller gaminghörnan. Och det är inte bara utseende det handlar om. Du faller kanske för ett sportigt racingutseende eller snygga futuristiska former men en gamingstol är även ergonomisk och erbjuder extra hög sittkomfort. Är du konsolspelare och vill sitta riktigt skönt framför teven? Välj en TV-fåtölj med fotpall, en bekväm reclinerfåtölj eller en liten soffa. Sedan är det bara att säga hej till härligt långa speldagar och kvällar! Finns gamingstol för både vuxna och barn!

Belysning vid gaming

Ljussättningen spelar en viktig roll. Den har en stor inverkan på både din spelupplevelse och koncentrationsförmåga. Dagtid fungerar det bra med det naturliga ljuset men tänk på hur du placerar skrivbordet. Faller ljuset in bakifrån får du se upp med reflektioner i skärmen. Inte bra för ditt spel och inte heller för dina ögon. Välj i stället att placera gamingbordet så att solljuset kommer in från sidan. Om ljuset är väldigt skarpt eller gör att rummet blir varmt kan det vara skönt att stänga det ute med hjälp av till exempel mörkläggningsgardiner.

På kvällen behöver du ha en ljuskälla bakom skärmen samt komplettera med en vägg- eller golvlampa. Se bara till så att ljuset inte träffar din skärm direkt. Det kan även vara snyggt att lyfta fram bordet genom LED-belysning.

Dekoration som ger spelinspiration

Visa upp dina samlarobjekt, var kreativ med färgade LED-lister, välj lampor som lyfter inredningen och skapa ett personligt gamingrum som är bara ditt. Det ska synas och kännas att det här är din spelstation.


Låt dig inspireras, informeras och guidas här på mio.se! Det händer ibland att produkter som finns med i bilderna har utgått och därmed inte kan köpas. Förhoppningsvis kan du i så fall hitta en liknande produkt i vårt sortiment och ta med dig tipsen och idéerna till ditt hem.