Välj rätt sängkläder

– låt oss guida dig till rätt sängkläder!

Hitta rätt sängkläder för dig

Dags för ett nytt påslakanset? Våga ta ut svängarna med ett paisleymönstrat eller mixa ett enfärgat bäddset i linne med nya färgglada kuddfodral. Nya, sköna påslakanset av bomullssatin ger en sval känsla. Vad behöver du och din säng?

Bomull

Att bädda med sängkläder i bomull är allra vanligast. Bomull är en textilfiber och ett textilmaterial som kommer från växter av bomullssläktet. Fördelarna med bomull är många och inkluderar bland annat hög slitstyrka, tvättålighet och förmågan att svalka samtidigt som det känns naturlig och behaglig mot huden. Bomullstygets kvalitet beror på en rad faktorer så som trådtäthet, fiberlängd och bindningssätt.

Satin

Våra satinpåslakanset är tillverkade av 100% bomull. Den teknik som används vid vävning av satin ger få bindepunkter och längre ytliga trådar. Detta ger satinet sin eleganta glans och gör väven mycket följsam. Satinväven är också känd för att kännas extra slät och len mot huden.

För att våra satinlakan ska hålla och se snygga ut länge rekommenderar vi att du undviker att torktumla dem. Tumling sliter nämligen på ytan och kan ge noppor. Stryker eller manglar du dem behåller satinet sin fina lyster och sin mjukhet under en lång tid. Hos oss hittar du härliga satinpåslakan i flera olika färger och mönster.

Percale

Våra kuvertlakan i percale är tillverkade av 100% finkammad bomull som ger en lyxig och skön känsla. Textilens fina och tunna trådar i kombination med den täta bindningen gör att ytan blir ovanligt slät och därmed oemotståndligt sval och behaglig mot huden. Percale är en väldigt lättskött kvalitet med samma slitstyrka som finns i mer traditionella bomullskvaliteter. Unna dig en lyxig och skön känsla året om!

Linne

Linne är ett vävt tyg tillverkat av växtfibrer från lin. Våra påslakanset i 100% linne är tvättade och mjukbehandlade vilket gör att tyget känns extra mjukt och skönt redan vid första användning. Tack vare linnefibrernas längd och släthet fastnar smuts inte lika lätt på tyget samt gör så att smutsen lättare lossnar. Fibrernas utseende gör också att linnevävnader isolerar mindre, leder bort värme snabbare samt luddar mindre. Skrynkelbenägenheten är stor hos linne men samtidigt är det också detta som ger linnet sin svårslagna charm.

Den förhållandevis komplicerade framställningsprocessen av lin gör att priset på linne är dyrare är bomull. Lin blir vackrare och skönare ju mer det används så göm det inte i skåp och lådor. En annan klar fördel är att det blir en väldigt snyggt bäddad säng – ja, även obäddad!

Miljömärkta sängkläder

Hos oss är hög kvalitet oerhört viktigt och därför är många av våra sängkläder kvalitetscertifierade med Oeko-Tex. För att en produkt ska få märkas med Oeko-tex ska den genomgå omfattande tester och alla dess beståndsdelar som tyg, tråd, knappar och dragkedjor kontrolleras noggrant. Dessutom måste företaget som distribuerar produkten vara certifierat. Det är viktigt för oss att du känner att du gör ett bra köp när du handlar sängkläder hos oss!

Läs mer om Mio och hållbarhet