Oxford – elegant och tidlös

Oxford är en klassisk Howardsoffa, tidlöst exklusiv och rik på detaljer. Den mjukt svängda modellen älskas av många och passar väl in i de flesta hem.

Populär sedan 1800-talet

Howardstilen står för det genuint hantverksmässiga och en enastående sittkomfort. Soffmodellen har varit populär ända sedan 1800-talet, då det engelska företaget Howard & Sons tillverkade den första Howardsoffan.

Karakteristiska former

Howardsoffans klassiska utseende, med sina karakteristiskt böljande former, är tidlöst och gör den lättplacerad i alla miljöer. Lätt att känna igen med dekorativa veck på armstöd och svarvade kurviga ben med hjul.

Detaljerad skönhet

Howardsoffan har de fina vecken på armstödet, liksom de svarvade kurviga benen, som är typiska för modellen. Även de hjulförsedda benen är utmärkande för den klassiska soffan.  

Omsorg om detaljer

Oxford är gjord för att hålla länge. Soffan tillverkas med största möjliga omsorg om detaljer och finns i en mängd utföranden – även med avtagbar klädsel. Välj mellan standardutförande och Oxford Delux. Den senare varianten har plymåer med en kärna av kallskum och är omslutna av en lyxig fjäderblandning. Det ger en extra följsam känsla.

Valet är ditt

Du kan välja mellan 3-sits, 2,5-sits eller hörnsoffa. Vilken storlek och modell passar bäst hemma hos dig?

Tyg och färg

Med över 40 tyger och 150 färger att välja mellan blir det lätt att skapa en soffa som passar hemma hos dig. Välj mellan fast och avtagbar klädsel.

Hela familjen Oxford

Komplettera gärna soffan med fåtölj och fotpall i samma serie. På så vis skapar du både en fin helhet och fler sittplatser.