Lakan

7 varor
;

Lakan som omfamnar sängar & bäddsoffor

Underlakan är en nödvändighet för sängen och din sömn. I Mios sortiment hittar du ett stort urval av olika typer lakan i olika storlekar som passar olika sängar och i olika material som bomullspercale och satin. Vita hotellakan, mönstrade lakan och lakan i olika färger – här finns det mesta för att ge dig en skön sovstund i sängen.

Trådtäthet lakan

Man pratar ibland om trådtäthet när det kommer till lakan och ju tätare ett lakan är vävt, desto skönare är det mot huden. Trådtäthet mäts i antal trådar genom tum2 – alltså kvadrat-tum. Tex: ett lakan med 200 trådar/tum2 har en hög trådtäthet.

Satinlakan

Ett lyxigt och väldigt skönt lakan är det som är gjort i satin, som är ett bomullstyg som är vävt på ett särskilt sätt så att det får en slätare känsla och lite lyster i tyget. På Mio hittar du flera olika typer av satinlakan i olika färger och även i olika storlekar som passar enkelsängar och dubbelsängar. Vita satinlakan kallas ibland för hotellakan, och vi vet precis vilken extra behaglig känsla man är ute efter med det!

Hur tvättar man satinlakan?

Lakan i satin tvättar du i maskin på 60 grader. Satin är ett otroligt slitstarkt material, som är hållbart och bra för komforten, då det andas och leder bort fukt.

Dra på lakan

Dra-på-lakan har resår i kanten så att det är enkelt att dra på din bäddmadrass, och framför allt: lakanet hålls på plats! På så sätt får du ständigt en nybäddad look i sängen.

Hur stort ska ett dra-på-lakan vara? Ja, det beror ju lite på vilken storlek du har på bäddmadrassen eller madrassen, men om du tex har en 120 säng ska du köpa ett dra på lakan i samma mått; 120 cm. i vårt sortiment har vi dra-pålakan i storlekarna: • 120 cm • 140 cm • 160 cm • 180 cm

Kuvertlakan

Kuvertlakan är ett formsytt lakan som sluter tätt om din bäddmadrass så att det hålls på plats.

Hur fungerar kuvertlakan?

Det har sydda kanter och sytt så att det fungerar som ett fodral till bäddmadrassen, det går alltså in under madrassen. Det har fått sitt namn för att det fungerar nästan som ett kuvert, och det hålls på plats, inga lösa lakankanter som glider upp.

Vad är det för skillnad på kuvertlakan och drapå-lakan?

Kuvertlakanet är formsytt men det saknar resår, medan att dra-pålakan har resår och passar ofta även tjockare madrasser. Så härligt när lakanet inte korvar sig under kroppen!

Hos Mio hittar du kuvertlakan i alla vanliga storlekar, 90 cm, 120 cm, 160 cm och 180 cm.

Ett effektivt sätt att skydda din säng

Lakan är ett effektivt sätt att skydda din madrass. Ytterligare sätt att skydda din säng kan vara genom att smycka sängen med en sängkappa. Den skyddar den din säng från såväl damm som slitage, kanske skyddar den även sängen från en klösande katt? Sängkappan kan därmed förlänga sängens livslängd. En sängkappa adderar dessutom en känsla av elegans till ditt sovrum.