Matbord & matgrupper

475 varor
;
Visar 24 av 475 produkter

Matbord och matgrupper för hela familjen

Få möbler är så viktiga i hemmet som ditt matbord. Här kan du, din familj och dina vänner samlas för att äta och umgås. Men det kan också vara platsen där du arbetar, där barnen läser läxor eller där du med vänner och familj gör upp stora planer för framtiden.

På Mio har vi ett stort utbud av matbord och matgrupper för alla slags behov och för alla stilar. Oavsett om du söker ett runt bord, ett högt barbord, ett rustikt matbord med matchande stolar eller ett matbord i trä med praktisk iläggsskiva har vi allt från tidlösa klassiska bord till matgrupper i modern, snygg design i vårt sortiment. Många serier har vi paketerat åt dig om du söker en matgrupp med till exempel två, fyra eller sex stolar – eller varför inte med bänkar för att få plats med riktigt många – men det finns även massor av valmöjligheter om du själv vill mixa och matcha och sätta din personliga prägel.

Hur många stolar får plats runt bordet?

När du väljer matbord eller matgrupp är det viktigt att du tänker igenom vad du behöver. Vill du att ni kan vara många runt bordet? Vilken form har rummet? Är det ett lite mindre kök eller en stor matsal? Vi har rektangulära matbord med plats från fyra stolar upp till större matbord med möjlighet till smarta iläggsskivor, som gör att du lätt kan placera upp till tolv stolar runt bordet.

Du kan hitta stora matbord på upp till 300 cm i längd i vårt sortiment. Tänk att en person kan behöva cirka 60 cm i utrymme när du vill beräkna antalet sittplatser för ett bord. Beroende på hur bred kortsidan är ger det också möjlighet till fler sittplatser.

Bor du lite mindre och inte behöver så många sittplatser förutom vid särskilda tillfällen kan ett fyrkantigt bord med iläggsskiva också vara en bra lösning, eller varför inte ett klaffbord? Då kan du lätt förvandla ett bord från 75 cm till 110 cm, eller 120 till 160 cm. Ett bord med dubbla klaffar kan lätt förvandlas från ett smalt sidobord till en härlig samlingsplats för gäster.

Ett runt bord med endast ett ben i mitten passar också bra för mindre ytor, då rummet kan kännas rymligare när inte fyra ben tar upp golvyta. Då ser du dessutom alla som sitter runt bordet – ingen behöver hamna ute på kanten. För att ett runt bord ska rymma så många som åtta personer bör diametern vara minst 150 cm.