Välj rätt utemöbler för ditt hem

Våren och sommaren är på väg och det är dags att uppdatera uteplatsen. Vi har utemöbler för alla stilar och boenden. Här kommer några tips på hur du kan inreda. 

Balkongen – din egen oas 

Har du en balkong? Se den som ett extra rum och inred efter dina egna önskemål!

 1. Med sköna fåtöljer och mycket gröna växter skapar du en trivsam myshörna. 
 2. Hitta smarta möbler som tar lite plats. Till exempel ett balkongbord som fästs på balkongräcket eller ett satsbord där du kan gömma det mindre bordet under det större när båda inte behövs.
 3. Balkonglådor behöver oftast hängas inåt, vilket tar en del yta av balkongen. Bra att tänka på när du planerar hur din balkong ska inredas. 
 4. Vilken färg är det på fasaden och balkongskyddet? Du behöver kanske förhålla dig till det i den övriga inredningen för att helheten ska kännas bra. Börja med att bestämma en basfärg. Utgå sedan från den om du vill mixa och matcha såväl färger som mönster på kuddar, plädar och dynor.
 5. Vill du ha möjlighet till fler sittplatser är en bänk vid kortsidan av balkongen ett bra alternativ. Ladda upp med kuddar och använd bänken som avlastningsyta när det behövs.
 6. Man kan enkelt kan skapa fler sittplatser om man har några hopfällbara stolar hemma.

Huset vid vattnet

En uteplats vid sjön eller havet? Oavsett vilken stil du gillar finns oändliga möjligheter att inreda uteplatsen eller bryggan vid vattnet. 

 1. Tänk på att möblerna utsätts för mer sol och vattenstänk här, vilket ger lite mer slitage. Olja eller vaxa in dina trädgårdsmöbler i trä så förlänger du livslängden. Eller låt dem få en vacker patina.
 2. Små bärbara bord är perfekta att flytta fram till bryggkanten eller flytta in under parasollet.
 3. En dynbox för förvaring av textilier är perfekt för att slippa bära dynor, kuddar och annat till huset som kanske ligger en bit bort.
 4. Ha gärna ett par extra solstolar till hands när gästerna kommer på besök.
 5. En skön loungegrupp att slå sig ner i efter en dag vid sjön fungerar lika bra på terrassen som på bryggan.
 6. Om du inte vill springa upp till huset efter fler stolar till middagen finns det många stapelbara att välja mellan. De tar ingen plats och du får en fin enhetlighet runt middagsbordet. 
 • Kampanj -25%
  Caldera
  Caldera
  Paviljong, L 405, B 305, H 278 cm
  5.995:-
  7.995:-
 • Alesso
  Alesso
  Vas, H 73 cm
  1.695:-
 • Circus
  Circus
  Uteljusslinga, L 4 m
  299:-

Lantlig charm 

Med naturen runt knuten och en lummig trädgård hittar du lätt en trivsam känsla. I vilken stil du än väljer att inreda tappar platsen aldrig charmen. 

 1. Lyft ditt hus karaktär med samma stil på utemöblerna. Plocka gärna upp någon av färgerna i fasaden för en enhetlig känsla.
 2. En hängmatta mellan favoritträden – vilken avkoppling!
 3. Placera en bänk, soffa eller hammock mot väggen där kvällssolen alltid tittar fram.
 4. Se till att ha några extra sittplatser till släkt och vänner. Stapelbara stolar tar inte mycket utrymme men ger plats åt många.

Villaträdgården

Det är en skön frihet att kunna öppna altandörren och kliva ut i en alldeles egen trädgård. En uteplats kan vara som en naturlig förlängning av hemmet. 

 1. Har du hittat en stil du gillar inomhus – låt den fortsätta ut på altanen.
 2. Hitta platser i din trädgård där det passar att vara vid olika tidpunkter under dagen och möblera dem utifrån dina behov. Kanske ett trädäck på framsidan med en mindre sittgrupp där du kan dricka morgonkaffet?
 3. Om du har plats så satsa på både en matgrupp för middagarna och en lägre loungegrupp för hänget före eller efter maten. Placera om möjligt matgruppen nära in- och utgången till huset och köket så förenklar du för dig själv.
 4. Har du ett växthus? Prova att förvandla det till ett orangeri! 
 5. En värmande stund i solen? Njut i en härlig baden-baden solstol!
 • Outlet -50%
  Knute
  2 varianter
  Knute
  Utelampskärm, H50 Ø48 cm
  349:-
  699:-
 • Kampanj -20%
  Outfit
  Outfit
  Terrassvärmare med fjärrkontroll
  1.196:-
  1.495:-
 • Armelle
  Armelle
  Uteljusslinga, L 300 cm
  179:-
 • Outlet -50%
  Arto
  Arto
  Vas, H 37,5 cm
  199:-
  399:-
 • Tora
  2 varianter
  Tora
  Förvaringskorg, Ø 32, H 39 cm
  399:-
 • Loa
  3 varianter
  Loa
  Stickad pläd, 125x150 cm
  599:-