Omfamna julen

Julen knackar på dörren. Nu räknar vi ner dagarna till dopparedagen, börjar ivrigt vänta på att tomten ska komma och förbereder det som förberedas kan.

Låt julen ta plats utan att ta över

Drömmer du om en riktig Disney-jul med extra allt? Men den där glittriga drömjulen kanske inte riktigt passar hemma hos dig utan krockar med din ”vanliga” stil? Maxa julpyntet i ett av rummen! Vakna upp bland stjärnor och tomtar i ett juligt sovrum, njut av glöggen i ett vardagsrum pyntat från golv till tak eller låt julkreativiteten flöda i köket. Sedan kan du låta resten av hemmet vara julfritt eller sparsamt pyntat.

Skapa julstämning med doft

Fin dekoration i all ära men för att få till en härlig julstämning krävs även ljud, ljus och inte minst doft. Vilken eller vilka dofter förknippar du med jul? Vad sägs om hyacint, apelsin, kryddnejlika, clementin, kanel eller kanske glögg? Ta in dina favoritdofter och njut!

Myset när klapparna ska slås in

Det finns många olika slags pyssel, bakning och annat julfix som hela familjen kan göra tillsammans. Men en sak kan inte barnen vara med på – att slå in klapparna. Inte om de tror på tomten i alla fall. Låt det bli en skön stund på egen hand, tillsammans med din käresta eller en god vän. Fram med alla gömda klappar, papper, snören och etiketter. Med mysig julmusik i bakgrunden, en tänd brasa, några levande ljus och kanske lite glögg att smutta på kan det inte bli annat än succé.