Välj rätt fåtölj

– låt oss guida dig till rätt fåtölj

Hitta rätt fåtölj för dig

Det finns flera fördelar med en fåtölj. Inte minst ger det en extra sittplats, men den skapar också en ombonad känsla i hemmet. Beroende på vilket material du väljer kan du också genom fåtöljen sätta din personliga prägel på rummet. Nedan hittar du ett par användbara tips för när du ska välja fåtölj.

1. Hitta rätt typ av fåtölj

Fundera på vilken funktion din fåtölj ska fylla. Ska du använda fåtöljen som läsfåtölj ger en högre rygg och armstöd maximal komfort. Letar du däremot främst efter en extra sittplats passar även fåtöljer med lägre rygg bra.

Solitärfåtöljen

Stilmässigt kan solitärfåtöljen fylla flera olika behov. Den kan komplettera din befintliga stil, bryta av den totalt eller fungera som huvudsaklig stilsättare. Allt beroende på vilken färg, form och stil du väljer. En självklar favoritplats!

Komfortfåtöljen

En skön fåtölj med fotpall gör det ännu lättare att slappna av i tillbakalutat läge och förstärker dessutom komforten. En fotpall i samma stil som fåtöljen blir pricken över i.

Reclinerfåtöljer

Maxa komforten med en reclinerfåtölj. Den har en inbyggd fotpall och är utformad till att rätta sig efter din kropp, allt för att göra bra komfort ännu bättre. Vissa recliners drivs med motor och går att snurra.

Lyfthjälp

Låt fåtöljen hjälpa kroppen att ta sig upp. Våra fåtöljer med lyfthjälp har en inbyggd el-funktion som smidigt hjälper dig att resa dig upp igen.

2. Välj material och färg

En viktig del i valet av fåtölj är materialet. En skinnfåtölj är både elegant och bekväm, samtidigt som den är oerhört slitstark och lätt att hålla ren. Om du istället vill ha en mer ombonad känsla i rummet kan tygfåtöljen göra sig bra. Vill du ha en varmare fåtölj – som dessutom är smutsavvisande – är en fåtölj i fårskinn ett bra alternativ.

Fåtöljen ska passa lika bra för sitt syfte som in i din inredning. En säker tumregel är att välja färg efter ditt befintliga färgtema i rummet, men var heller inte rädd för att bryta av med något helt annat. Hitta rätt för just ditt hem.

Låt dig inspireras, informeras och guidas här på mio.se! Det händer ibland att produkter som finns med i bilderna har utgått och därmed inte kan köpas. Förhoppningsvis kan du i så fall hitta en liknande produkt i vårt sortiment och ta med dig tipsen och idéerna till ditt hem.