Kosta Boda

Kosta Boda är ett av världens främsta varumärken inom glas och glaskonst. Teknik och känsla har förfinats i hjärtat av Smålands skogar ända sedan 1742. Här är glaset färgstarkt, modigt, underfundigt och provocerande. Det sticker ut och tar för sig. Kosta Boda är sann passion.

Kosta Bodas formgivare hör till de mest erkända inom sitt område, inte bara i Sverige utan i världen. Gemensamt för dem är lusten att utforska glasets möjligheter och att alltid tänja på gränserna för vad som är möjligt. Teknikerna är både klassiska och helt nya, ofta utvecklade av hantverkarna i hyttan, i arbetet med att försöka förverkliga formgivarnas idéer.

Den nära dialogen mellan formgivarna och de skickliga hantverkarna pågår dagligen och fortsätter skapa unikt glas som kommer glädja både dagens omvärld och kommande generationer. På alla glasbruk används design av samma formgivare och i många fall de tekniker som utvecklats av Kosta Boda själva i Småland.

Kosta Boda på Mio

På Mio är vi stolta och glada att under vissa tillfällen under året kunna presentera ett urval av produkter från Kosta Boda. Observera att utbudet kan variera.