Svenska sommarklassiker från Hillerstorp

En självklar del av sommaren är utemöbler med plats för nära och kära. Sedan 1929 har Hillerstorp levererat småländsk hantverkstradition med hög kvalitet och ett stort fokus på hållbarhet. Mycket har förändrats sedan starten men produkterna som förgyller ditt uteliv har bara blivit bättre med åren.

Tullgarn och Ängskog - favoriter som åldras långsamt

Hållbarhet är viktigt för oss. Möbelserierna Tullgarn och Ängskog med sina blå dynor är sommarfavoriter som håller länge. Dynorna i ett klassiskt, tåligt tyg med hög ljusäkthet och väderbeständighet lämpar sig bra i utomhusmiljöer. Perfekta för det sköna utelivet, helt enkelt!

Underhåll och skötsel

Utemöbler utsätts för väder och vind. Starkt solsken i ena stunden och ösregn i nästa. Skydda och ta hand om dina möbler så häller de sig fina längre! Möbler som inte utsätts för fukt och väta utan brukas och förvaras under tak kräver inte lika noggrann hantering eller vinterförvaring som möbler under bar himmel gör. Här är några tips som förlänger livet på dina utemöbler.

  • Förvara gärna dynorna i en dynbox när de inte används. Det håller dem torra och skyddar dem från onödig exponering av solljus.
  • Vinterförvara möblerna torrt och svalt om de vanligtvis står under bar himmel. Bordsskivor bör under vinterförvaringen inte täckas med material som inte andas, eftersom det då kan bildas kondens. Det går även att vinterförvara möbeln ute. Tänk då på att skydda möbeln väl med exempelvis ett möbelskydd.

Trä är ett levande material och varje möbel från Hillerstorp är unik med egen karaktär. Sprickor kan förekomma och kvistarna skapar liv i materialet. Möbelns hållfasthet och funktion försämras inte av ytsprickor. En möbel med personlighet, helt enkelt!