Sveriges bästa säng – Enok & Thømpson Bäst i test för 6:e året i rad!

Återigen är det en Cape Farewell från Mios eget varumärke Enok & Thømpson som vinner Testfaktas Bäst i test. I premiumklassen för kontinentalsängar fick Cape Farewell, tillsammans med Cape Comfort bäddmadrass, toppbetyg när det gäller såväl ergonomi som tryckavlastning och kvalitet i fjädring och konstruktion. Ännu en gång seger till en svensktillverkad kvalitetssäng från Mio!

Om Cape Farewell

Sängserien Cape Farewell tillhör vårt premiumsortiment av sängar och går under det egna varumärket Enok & Thømpson. Tillsammans med välkända Carpe Diem Beds skapar vi sängar med största möjliga omsorg och hantverksskicklighet. Sängar med bra tryckavlastning, komfort och andningsförmåga som ger dig alla förutsättningar att sova riktigt gott.

Naturen är ständigt närvarande – från inspiration till materialval och känslan av att sova som på moln.

Fakta om testet

När Testfakta genomför sina laboratorietester av sängarnas hållfasthet och uthållighet utsätts de för en stor belastning och över lag tuffa metoder. För att utvärdera fjädringsegenskaperna över tid, rullas en 140 kilo tung trumma över sängarna 45 000 gånger. Det motsvarar den belastning som sängen utsätts för under 10–12 år.

Efter olika stöt- och uthållighetstester mäts hur sängarnas fjädringsegenskaper förändrats samt hur stor sättning bädden fått. Sängen sprättas även upp för att skador på fjädring, virke och skumlager ska kunna inspekteras noga.