Nr 4 | Sov hållbart

Sov hållbart

Det du investerar i dig själv på dagen får du igen på natten i form av god nattsömn. Ta dig tid för en promenad eller cykeltur. Rörelse och träning är bra – gärna i dagsljus.

Välj helst möbler och produkter i material som skapar bra förutsättningar för ett bra sovklimat utifrån aspekter som kyla, värme, miljö, damm, kvalster, allergener, astma och allergier. Och prioritera en god sömnergonomi. Satsa på komfort för kroppens skull. Du har bara en!

Vi har Svanenmärkta sängar och arbetar även med flera andra kända märkningar som till exempel Asthma Allergy Nordic (före detta Svalan, Astma- och Allergiförbundet) samt Oeko-Tex®. Att göra val som är bra ur miljösynpunkt är att investera i sin egen och andra människors hälsa. Vi rekommenderar alltid madrass- och kuddskydd för att förlänga livscykeln på såväl bäddmadrass som säng och kuddar. Var även noga med att ta hand om din säng så den håller sig fräsch och fin länge. Missa inte vårt sängvårdskit som innehåller både rengöring och fläckborttagning.

Vänd och vrid på bäddmadrassen ibland så att den ”fluffar till sig”. Och vrid även på mellanmadrassen/sängkassetten ibland!

Läs mer om våra olika märkningar

Så får du din säng att hålla längre

Alla svettas på natten, det spills ibland och små barn hinner inte alltid till toaletten. Sånt är livet. Ditt hem är till för att du ska leva i det och möbler ska användas. Däremot kan du förlänga livslängden på dem. Här följer några tips och råd som gäller just sängar.