Hälsan hittar du hemma – sov gott

Dags för en nystart? Oavsett vad du har för skäl till att komma igång med en sundare livsstil kan det vara bra med lite inspiration. För att vi ska må bra är det viktigt att fylla hälsotriangeln för sömn, mat och träning. Vi hjälper dig genom en liten knuff i rätt riktning för att hitta vägen till en bättre hälsa.

Läggdags! En god sömn gör underverk för din hälsa

Det är inte mycket som slår känslan av att krypa ner i en renbäddad säng, eller hur? En god sömn gör underverk för hälsan och stärker energibalansen, ämnesomsättningen och immunsystemet. Det är alltså värt mycket att hitta bra rutiner! Satsa på rätt komfort i sängen och en riktigt skön kudde. Ett svalt och mörkt sovrum brukar till exempel göra att man sover lite bättre. Så dra ner både temperaturen och rullgardinen!

God sömn à la Mio i 7 punkter

Att sova är bland det viktigaste du kan göra för att må bra. Sömn behövs för att kroppen och hjärnan ska återhämta sig. Så ge dig själv och dina barn rätt förutsättningar att sova riktigt gott. Vakna upp tillsammans – utvilade och redo för en ny dag!

Låt oss hjälpa dig att hitta rätt! Vi på Mio har bestämt oss för att hjälpa alla till en godare sömn. Vi hjälper dig fram till rätt säng, täcke, kudde, hur du skapar ett sovrum med rätt förutsättningar och en massa andra tips.

Den livsviktiga sömnen

Visste du att en vuxen generellt bör sova cirka sju timmar per natt för att kropp och hjärna ska återhämta sig? Och att barn behöver alltifrån 9–15 timmar beroende på ålder? Rätt komfort ger förutsättningar för kroppen att kunna slappna av. Sängen måste ha en uppbyggnad som ger god följsamhet och bra tryckavlastning. Då ligger man mer stilla och får en bättre sömn. Skapa er sovplats precis som ni vill ha den!

Ta hjälp av våra guider!

Sovvanor och behov att ta hänsyn till vid val av säng varierar från person till person. Trött tonåring, träningsfantast eller trebarnsfamilj. Sover du på mage eller rygg? Djup eller lätt? Vi har sängar för alla kroppar och konstellationer.

Vi har guiderna som hjälper dig hitta rätt!