Nybyggarna

PERSONLIGT OCH HEMTREVLIGT I FAMILJENS HUSDRÖM

Nybyggarna – familjens husdröm

Få saker i livet överträffar känslan av att bygga ett eget hus. När allt väl är på plats är längtan stor efter att få sätta en egen prägel på hemmets insida. Med fem färgstarka personligheter i familjen som har olika viljor, stilar och behov kan det vara en utmaning. Här blev resultatet en härlig blandning av kärleksfullt kaos och ombonad hemkänsla.

Ett färgglatt välkomnande

Det betyder mycket att hallen känns inbjudande och vem blir inte glad av en gul dörr?! Om inte alla bara ska slänga av sig jackorna på golvet är det bra med krokar i allas längder. Förvaring är den stora familjens bästa vän. Var ska annars gympapåsar, nyckelknippor och skolväskor ta vägen? Bygg på höjden för att få plats med så mycket som möjligt.

En plats där man kan sitta och ta på sig skorna är alltid bra. Där kan även morgontrötta barn vila när du packar ihop det sista inför dagen.

Att skapa ett hem för en stor familj kräver ytor där man kan umgås, men även krypin för den som vill gå undan. Ibland kan det vara skönt att vara för sig själv. En nyproduktion är en tom palett som du ska fylla med färg. Inred ett mysigt och ombonat hem där du älskar att vara. Omge dig med kulörer som får dig att må bra och ta hjälp av mjuka textilier. Det gör mycket för hemkänslans skull.

Allt behöver inte passa ihop. Att inreda med saker som du tycker om gör att det känns bra. Den röda tråden är att du gillar det du har hemma. Det blir personligt och hemtrevligt.

Ett rum för vardagen

Visst kommer det gäster ibland men i första hand är vardagsrummet en plats för avkoppling och mys med familjen. Ett kärt rum där de äter, arbetar och umgås. Där tupplurar tas, syskonkärlek spirar, spel spelas och tv-serier betas av. Där det är helt okej att gå omkring i pyjamas från morgon till kväll lediga dagar. Inte så tillrättalagt – för det är ju sällan livet. Tänk ordnat men kreativt. Huller om buller men med en röd tråd.

Det är skönt att hålla ihop ett så här stort rum med färger. En öppen planlösning där kök, vardagsrum och matplats samsas om utrymmet kan annars kännas rörigt. Välj en färgskala eller några kulörer och försök hålla dig till dem i alla delar.

Våga vara personlig i allt från möblemang till små detaljer. En tavelvägg eller speciell matta blir ett fint blickfång. Alltid roligt med inslag som ger rummet karaktär.

Hemmets hjärta

Den förföriska doften av nybryggt kaffe. Mat och prat. Det surrande sorlet en spelkväll. Oavsett om det är en rofylld söndagsfrukost, fredagsmys med familjen eller en sen middag med vänner så är det runt bordet det händer.

Matbordet blir ofta hjärtat av hemmet för den stora familjen. Här ska det gå att äta, umgås, pyssla och plugga. Blanda gärna olika stolar som passar olika ändamål. Det ger dessutom en kul och lekfull känsla.

Att ha porslin i spännande färger eller former gör dukningen mer inbjudande – och kanske även maten för små matvägrare…

Ett rum för ro

Skapa ett sovrum som utstrålar lugn. En plats för vila och avkoppling där du trivs och mår bra. Den här harmoniska oasen inbjuder till ro samtidigt som rummet ger den energi som föräldrarna behöver.

Våga lek med färger och former. Hitta det som ni gillar och kör på det. Det får rummet att kännas eget och spännande.

Nattduksbordet ska ha plats för allt du behöver och nås enkelt från sängen. Vem vill gå upp i onödan? Det är ju så mjukt och varmt under täcket och när kroppen väl har hamnat i ryggläge efter dagens spring är det svårt att resa sig igen.

Dagens bästa – du behöver inte bädda sängen så noga om du har fina sängkläder. Då ser det mysigt och inbjudande ut ändå.

Kreativt och lekfullt

Det här rummet är som en liten godispåse. Ljuvliga kulörer, plats för lek, en mjuk matta och bra förvaring. Allt på listan har bockats av. Så bra att man vill flyga lite! :)

I rum för små barn är det fiffigt med skåp där man kan se allt som finns i det. Det gör det lätt för barnet att hitta och leken kommer igång snabbt och spontant. 

En pall eller puff med förvaring – hur smart är inte det? En extra sittplats samtidigt som den ger dig möjlighet att städa snabbt och gömma leksaker där i. Vips så är allt borta!

Cirkusglädje!

Får vi be om största, möjliga… Ja, knappast tystnad för det här drömrummet bjuder in till lek och skratt. Karneval, kulörer och glädje. Våga låta inredningen spraka och överraska. Tänk tivoli och cirkus!

Skapa en kreativ hörna för pyssel och skolarbete. Det bästa är om allt kan ligga framme så det bara är att ta vid där man lämnade sist. En skön sittplats och bra belysning är avgörande. Det här ska vara en favoritplats där både läxmagi och pysselpoesi skapas.

En öppen klädhängare ger en bra överblick och blir samtidigt en färgklick i rummet. Och på tal om färg… Våga måla! Varför inte taket som här? Är din dotter en cirkusprinsessa så låt henne njuta av att bo i ett cirkustält.

Tonårshäng med stil

Möjlighet att hänga med kompisar hemma, bra förvaring för alla prylar och att själv få välja inredning är tre vanliga önskemål när tonåringen ska få till sin lilla vrå av världen.

Vid storasyrrans gamingskrivbord finns allt inom räckhåll. Lådor att förvara sina prylar i så allt finns – men inte syns – fanns med på önskelistan, precis som en magiskt skön gamingstol eftersom sittningarna kan bli långa. Extra sittplatser för kompisar är ett måste hos tonåringen. Med sköna fåtöljer och sittpuffar kommer de gilla att vara hos er – och det är ju inte fel. Skönt att både ha henne hemma och att vännerna trivs.

Bädda sängen? Nja, det är kanske för mycket begärt. Lös det med snygga sängkläder och ett överkast som kan slängas över kanten lite nonchalant. Det brukar vara bråttom iväg. Världen ska erövras eller så väntar kärleken runt hörnet.

Längtan efter att flytta ut

Snart är det dags att fika, äta och umgås utomhus. Nu längtar vi efter härliga kvällar på uteplatsen, eller hur? Inred på samma sätt där som inomhus med stämningsfull belysning och mjuka textilier.   

Ljusslingor gör mycket för myskänslan. Även ett bra parasoll och växter i olika höjder bidrar till att uteplatsen känns ombonad och inbjudande.

Skapa ett njutbart extrarum för såväl soliga dagar som svala kvällar. Hos oss hittar du möblerna för både utevardagsrummet och sommarens alla stunder till bords!

Låt dig inspireras, informeras och guidas här på mio.se! Det händer ibland att produkter som finns med i bilderna har utgått och därmed inte kan köpas. Förhoppningsvis kan du i så fall hitta en liknande produkt i vårt sortiment och ta med dig tipsen och idéerna till ditt hem.