Klä din ljuskrona

Kanske är det den vackert upplysta dekorationen du skapat (åtminstone nästan) på egen hand. Kanske är det de vackra detaljerna du jobbar med. Eller kanske är det själva pysselstunden i sig som gör en vackert klädd ljuskrona till en så omåttligt omtyckt tradition i våra julhem.

Oavsett om din pysselstund präglas av lugn och ro, eller skratt och bus så ska det vara härligt att pyssla! Införskaffa dig allt du behöver innan du sätter igång. Vi hjälper dig!

Att klä din ljuskrona inför jul är såklart inget måste, både Alma och Gloria är vackra i sig själva. Men nog har det förmågan att höja både hem och humör. För att klä din krona behöver du först och främst veta vilken julstil du tycker om. Sen är det fritt fram att dekorera efter smak!

Tag fram:

  • Ljuskrona
  • Sekatör
  • Ståltråd
  • Dekorationer

Dags att dekorera

Vill du hålla din ljuskrona lika stilig som ståtlig rekommenderar vi att du håller dig till att dekorera med växter. Du kan dock med fördel variera både levande- och konstväxter i din ljuskrona. Konstväxter låter din kreation hålla längre, dessutom helt underhållsfritt. Kanske vill du klä din ljuskrona uteslutande i vackra Rönnbär? Eller en mix av Järnek och Trollhassel? Levande växter i kombination med Juliet? Du bestämmer!

Levande växter bör bindas ganska hårt. De tenderar nämligen att krympa något i samband med att de torkar. Spraya gärna lätt med vatten vid jämna mellanrum och vid bindningen, de gör de oftast lättare att arbeta med.

Vill du ha en mer personlig prägel kan du naturligtvis klippa till egna dekorationer i papper. Eller varför inte låta barnen bidra med sina egna små kreationer. Klä din ljuskrona precis så som du vill ha den och låt sedan barnen hänga upp sitt pyssel – precis som om det vore en julgran! 

Välj ljus – och färg!

Avsluta med att tillföra vackra ljus till kronan. Klassiska vita rustikljus slår aldrig fel, men var inte rädd för att välja en färg. Julens nyanser är många och du vet bäst själv vilka kulörer som gör sig bäst hemma hos dig. Kanske vackert julröd?

Tänk bara på att alltid hålla en ljuskrona med levande ljus under uppsikt. Vill du kunna lämna kronan tänd rekommenderar vi varmt våra LED-ljus. I ljuskrona Gloria kan du välja om du vill ha kronljus eller värmeljus; båda varianterna finns som LED. Ett fantastiskt alternativ, kanske framförallt om du pyntat med mycket levande material.

Lycka till!