Välj rätt läder

Läder är ett utmärkt material att använda som möbelklädsel. Läder av god kvalitet är starkt, komfortabelt och vackert. Rätt skött är det dessutom mycket tåligt. Läder som slits naturligt blir bara vackrare med tiden. Hos oss hittar du möbler klädda i olika läderkvaliteter.

Olika typer av läder

Vilken kvalitet du ska välja beror på vad möbeln ska användas till. För att göra valet lite enklare har vi samlat en del information och tips till dig som kan vara bra att veta om just olika typer av läder.

Anilin-läder

Anilin är ett läder som genomfärgas efter garvningsprocessen och ingen täckfärg läggs på ytan. Det gör att du får ett läder som både är mjukt och smidigt och som andas relativt bra. På ytan stryks endast ett tunt lager finish eller vax för att utseendet skall bli genuint och naturligt. Man lämnar djurets egen struktur synlig och kan därför man många gånger se ärr, märken och färgskiftningar i lädret. Ett anilinläder är ett extra känsligt läder som kräver mera vård och omsorg än många andra typer av läder.

Semianilin-läder

Semianilinläder framställs på samma sätt som ett anilin men man stryker även på ett tunt lager färg och finish. Detta gör att man får ett tåligare läder utan att tappa för mycket av den mjuka, smidiga känslan.

Täckfärgat läder

På ett täckfärgat läder har man tillfört ett skikt av färg
 och ytfinish vilket medför att djurets naturliga struktur
 inte längre blir synligt. Man får på så sett ett läder som är mycket tåligare mot fläckar, smuts och spill, men som andas mindre.

Vår leverantör Leather Master kan det mesta inom skötsel och vård av läder, textil och trä.

Som medlem hos oss på Mio har du alltid 50% på all möbelvård.