Välj rätt bäddsoffa

– låt oss guida dig till rätt bäddsoffa

Hitta rätt bäddsoffa för studentboendet eller gästrummet

Bäddsoffor är riktiga problemlösare, eller hur? Idag behöver du dessutom inte välja mellan bra sovkomfort eller bra sittkomfort. Här finns bäddsoffan för dina behov – vare sig det är en extrasäng för gäster eller dig själv!

Varför behöver du en bäddsoffa?

Visst är det praktiskt med en soffa som kan bäddas om till extra sovplatser när du får nattgäster? En plats för avkoppling på dagen som enkelt förvandlas till en säng när barnen, barnbarnen eller vännerna sover över. Om du har ett mindre boende är det smart att ersätta sängen med en bäddsoffa för att spara plats. Eller vad sägs om en gamingsoffa i ungdomsrummet som med några enkla moment bäddas om till sovplats för övernattande kompisar? Behoven varierar, precis som stilen och funktionen på våra bäddsoffor. 

Så hur väljer man rätt bäddsoffa? Här kommer några saker som vi tycker är bra att tänka på:

1. Välj modell

Vad ska bäddsoffan ha för funktion när den inte är utbäddad? Om den ska användas framför TV:n eller som en del i en grupp påverkas både form och komfort. Om du vill ha gott om sitt- och sovplatser så kan en bäddsoffa med divan vara ett bra alternativ. Se gärna Att välja soffa för tips!

2. Längsbäddad eller framåtbäddad

En längsbäddad soffa är ofta lite bredare. Du ligger då i linje med ryggstödet vilket gör att bäddsoffan inte tar så mycket extra plats i rummet när den är utbäddad. En smalare soffa är normalt framåtbäddad för att bädden ska bli lagom lång. Du ligger med huvudet mot ryggstödet och bäddsoffan tar lite mer plats utåt i rummet.

3. Mät upp i rummet

Se till att soffan passar i rummet både när den är utbäddad och ihop-bäddad. En bäddsoffa bäddas normalt alltid ut från ryggstödet och utåt. Beroende på om den är längsbäddad eller framåtbäddad tar den olika mycket plats i rummet, så glöm inte att mäta upp i rummet innan du väljer just din bäddsoffa.

4. Gör det lilla extra för dina gäster

Bjud dina gäster på en god natts sömn genom att bädda med sköna kuddar, fluffiga täcken och mjuka påslakan. Ett tips är att välja ett svalt täcke under sommartid och byta ut till ett fluffigt, varmt täcke under vintertid. Bädda gärna med färgglada sängkläder för att skapa trivsel och lägg på ett fin pläd för att få en inbjudande känsla.

Hitta din bäddsoffa!

Läs mer om våra olika bäddsoffor på respektive produktsida, på många finns det också filmer som visar utbäddningen. Välkommen också till butik för att testa och känna dig fram till bäddsoffan som passar dina behov allra bäst.

Låt dig inspireras, informeras och guidas här på mio.se! Det händer ibland att produkter som finns med i bilderna har utgått och därmed inte kan köpas. Förhoppningsvis kan du i så fall hitta en liknande produkt i vårt sortiment och ta med dig tipsen och idéerna till ditt hem.