Omfamna semesterkänslan

Släpp alla måsten – nu är det semester

Det sköna semesterlivet

Som vi har längtat! Semester är frihet, sovmorgnar och tid tillsammans.

Släpp dina krav på hur ledigheten borde vara, slappna av och njut. Du måste inte hinna umgås med släkten, uppleva äventyr, träna varje dag och förverkliga dig själv. Ta det lugnt, ta ett dopp och ta hand om dig!

Några semestertips som gör det lättare att komma ner i varv:

#1 Sänk kraven

Kommer alla att vara glada, solen skina, vattnet vara badvänligt och hemmet välstädat? Troligtvis inte. Inte hela tiden i alla fall. Och det gör inget! Vi är människor som har känslor, humör och tankar. Vädret kan vi inte göra något åt, disken kan stå lite och tvätthögen gömmas. Att det finns lite damm i hörnet, smulor på köksbordet eller tandkrämsfläckar i handfatet tyder bara på att semestertiden används till det den ska – kravlös ledighet!

#4 Umgås när du har lust

Resor, sena middagar, många olika sovplatser och nya aktiviteter varje dag gör att jobbet kan kännas som en vilsam dröm i jämförelse. Så varför inte tänka om? Umgås i lagom små doser och sänk kraven på vad som måste ingå i umgänget. Ät jordgubbar med mjölk och en smörgås till lunch istället för grillad sik med romsås. Hoppa över en utflykt och häng i trädgården eller parken några timmar. En enkel picknickkorg och ett kubbspel så är ni i hamn!

#5 Blommor behöver inte odlas

Semesterliv = trädgårdsliv? Inte nödvändigtvis. Odla solrosor? Det behövs inte. Du kan ha fullt av dem ändå, utan att behöva vattna och pyssla om dem. Med blommönster på kuddar, dynor, parasoll och dukar får du en trädgård som inte behöver skötas om. Och vill du ha något i vasen går det lika bra med konstväxter. Du hittar många klassiska sommarblommor i vårt sortiment och även härligheter som olivträd, murgröna och ormbunke.

Låt dig inspireras, informeras och guidas här på mio.se! Det händer ibland att produkter som finns med i bilderna har utgått och därmed inte kan köpas. Förhoppningsvis kan du i så fall hitta en liknande produkt i vårt sortiment och ta med dig tipsen och idéerna till ditt hem.