Så slår du in vackra klappar

Tomtar, renar, bjällror och granar – det finns onekligen hundratals varianter av presentpapper att välja på när du ska slå in dina julklappar. Men oavsett vilket papper du väljer blir presentinslagningen helt klart bäst när du adderar lite mer personlig prägel. Men hur? Vi hjälper dig! 

Börja med det du har

Innan du skyndar ut i affären för att köpa metervis med papper, ta en titt omkring dig hemma! Har du någonting du kan återbruka? Med lite fantasi och kreativitet kan det mesta bli vackert. En mer kreativ inslagning väcker dessutom uppmärksamhet och gör paket lite mer tilldragande, redan innan det öppnats. Använd tidningspapper, servetter, överblivna tapetstuvar och dukar. Eller varför inte ett fint påslakan eller örngott du inte längre använder? Jodå, allt går! 

Dags att dekorera

Presentsnöre i all ära. Men presentsnöre är långt ifrån det enda du kan vira runt dina paket. Sidenband är en ofta bortglömd men otroligt vacker detalj att snöra in paketen med. De finns dessutom i massvis med olika färger, så du kan anpassa bandet till just ditt paket. Välj samma färg som din inslagning för en häftig enhetlig klapp – eller bryt av med en accentfärg. Jutesnöre kan också få till en riktigt härlig effekt, speciellt om du slagit in paketet i jordnära färger eller strålande rött. Fäst gärna en kvist i snöret för ytterligare effekt. Kanske Järnek eller Rönnbär?

Tänk utanför boxen

Var inte rädd för att vara lite normbrytande när du slår in dina klappar. Allting behöver inte nödvändigtvis vara rött och grönt. Vad sägs som ett gnistrande paket i vitt med silverband? Eller ett rakt igenom svart paket till den lite mer trendiga kompisen? Det finns många färger som gör sig under granen och definitivt mycket mer tomtar som kan pryda ett paket.

Klipp ut stjärnor, häng fast polkagrisar eller torka skivor av apelsiner och pryd paketet med. Bara fantasin sätter gränser. Det blir dessutom extra roligt för mottagaren när paketet är lika vackert som det är unikt. Det är ju trots allt omtanken som räknas.

Lycka till!