Hemma på vår gata

Hur ett hem blir just ett hem

En plats för trygghet, kärlek och skratt!

Slott, villa, radhus, lägenhet eller båt – oavsett var och hur så får hemmet gärna kännas välkomnande och omfamnande. En plats för såväl vila och avkoppling som bus och skratt.

Tillsammans med stylisten Emma Fischer har vi inrett och stylat ett hem för en familj bestående av Sebastian, Jonna, Hedvig, Idde och katten Morris. Ett personligt hem fullt av liv och rörelse. Där barnen får ta plats, låtar kan skrivas, seriemaraton betas av, kojor byggas och semesterdrömmar planeras.

Många upplever att det är svårt att få till färgsättningen hemma. Ett sätt att skapa en harmonisk helhet är att välja textilier som går ton i ton med väggfärgen och stoppade möbler som soffa och fåtölj.

Låt det första rummet du möts av kännas välkomnande

Skapa en hall som känns inbjudande, ombonad och välkomnande. Smart förvaring gör det lättare att hålla ordning och reda på nyckelknippor, vantar, mössor, gympapåsar och väskor.

Fina galgar gör det lite roligare att hänga upp jackorna och finns det plats är en tamburmajor alltid en bra idé. Välj gärna en som även har hängare eller krokar i lagom höjd för barn. Annars är det lätt hänt att deras kläder hamnar på golvet…

Hela familjens samlingsplats

Även matplatsen gör sig bäst om den ramas in av en stor och härlig matta. Gärna så att både bord och utdragna stolar får plats på den. I vardagsrummet ska helst soffa, fåtöljer och soffbord rymmas på mattan.

Det är en konst att fylla en hylla. När du bygger stilleben är det bra att variera höjd, material och form. Är du nyfiken på att veta mer så finns det en inspirationssida på mio.se där vi även tipsar om hur vitrinskåpet kan inredas.

Bädda med lyxig hotellkänsla i sovrummet

Bädda med lager på lager, flera kuddar i olika storlekar och ett stort fluffigt täcke. Avsluta bäddningen med överkast och pläd som går ton i ton samt en avvikande prydnadskudde som tillför det lilla extra.

Gardiner tillför mycket till helhetskänslan. Häng upp flera längder efter varandra från golv till tak för bästa tänkbara effekt. Och fint blir det! När det kommer till belysning passar det bra med en taklampa som ger ett mjukt intryck över sängen. En rund i textil är ett säkert kort.

Ett vackert skåp för förvaring förvandlas lätt till ett dockskåp

När man är liten är det mysigt och känns tryggt att dela rum med någon. Idde och Hedvig kamperar ihop och har delat upp rummet systerligt. En stor mysig matta på golvet är perfekt för lek och ger en ombonad känsla. En sänghimmel och olika mönster i bland annat bäddtextil och prydnadskuddar bidrar till att miljön känns kreativ. Satsa gärna på möbler med flera funktioner.

Förvaring är A och O i ett barnrum. Samla leksaker och pyssel i fina korgar, lådor under sängen och sätt upp knopplister i lagom höjd för barnen så att de själva kan hänga upp sina kläder.

Med enkla medel skapar du ett kreativt rum för pyssel och hemarbete

Har du plats så unna dig lyxen att skapa ett rum som fungerar som både hemmakontor och pysselrum. Väldigt skönt att inte behöva plocka undan allt när det är dags för middag.

Ett höj- och sänkbart skrivbord är en bra investering om det ibland blir långa stunder vid datorn. Komplettera med ett runt bord för de pysslande barnen. Mysigt att kunna sitta tillsammans med syskon och kompisar när mästerverk av olika slag skapas.

Precis som i barnrummet behöver det finnas plats för förvaring. En vägghylla är ett bra sätt att enkelt få undan saker, precis som småförvaring i form av lådor och askar.

Förläng sommaren!

Håll balkongen eller uteplatsen fortsatt grönskande med växter som klarar sig en bit in i hösten. Addera lyktor och textil i form av kuddar och plädar som gör de allt mörkare kvällarna extra mysiga.

Låt dig inspireras, informeras och guidas här på mio.se! Det händer ibland att produkter som finns med i bilderna har utgått och därmed inte kan köpas. Förhoppningsvis kan du i så fall hitta en liknande produkt i vårt sortiment och ta med dig tipsen och idéerna till ditt hem.