Hemma är bäst

Ett samarbete med inredningsbyrån Studio In

Hemma är bäst

Ett hem är mer än tak över huvudet, stället du har en nyckel till eller där din säng står. Det är trygghet, kärlek och ro. Välbehövlig tystnad och avskildhet ibland. Stoj och skratt ibland.

Tillsammans med det kreativa teamet på Studio In har vi inrett och stylat ett personligt hem som bjuder in till allt det. Fullt av liv och rörelse ena dagen, harmoniskt och lugnt nästa.

Ta del av våra tips. Skapa ett hem du trivs i och är stolt över. Som visar vem du är och får dig att längta hem.

Tänk på helheten. Utgå från en återkommande färgskala och försök att hålla dig till den. Det skapar balans och harmoni.

Satsa på bra förvaring i alla rum så blir det mindre rörigt och du får mer plats för fina stilleben. Få gärna med något organiskt som till exempel en vacker kvist.

Det brukar bli en hel del prylar i köket. Med en hylla eller två blir det lättare att hålla ordning. Levande material som trä mjukar upp och ger ett varmt intryck. Välj gärna mjuka färger och detaljer i olika former så att det inte känns för sterilt och kallt.

Skapa en inbjudande, ombonad och välkomnande hall. Det är ju det första rummet du möts av. Med smart förvaring som skapar ordning och reda kommer du långt.

Sov som i en blomsteräng! Ett tips är att välja ljust och skirt på sommaren och mer ombonat på hösten.

Bädda alltid med material som du tycker om. Percale om du vill åt en sval och krispig känsla, satin om det ska vara lite lyxigt, bäckebölja känns lätt och luftigt. Det finns mycket att välja på.

Håll en röd tråd i färgskalan. Det skapar harmoni. Blanda gärna fina mönster som ger liv till barnrummet. Glöm inte den viktiga förvaringen som kan vara både snygg och praktisk. En kroklist och några rymliga korgar skapar ordning och reda.

Med åren brukar en längtan efter att få vara för sig själv dyka upp. Många tonåringar drömmer om ett eget hem i hemmet – i alla fall ett eget vardagsrum. Perfekt om det finns plats för en soffa, ett litet bord och några extra sittplatser när kompisarna kommer.

Den andra delen av rummet bör rymma en skön säng – vilken tonåring gillar inte att sova – samt ett skrivbord för till exempel läxläsning.

En familj behöver en stor härlig soffa med generös sittyta. Klart att alla ska få plats när det är fredagsmys! Satsa på flera kuddar som sätter stilen och matcha med mjuka plädar som gör det extra mysigt. En skön matta kan fungera som extra sittplats.

Tänk att smyga ut innan de andra har vaknat och se solen gå upp. Händerna kupade runt favoritkoppen med rykande hett morgonkaffe. Eller ta en skön eftermiddagslur på soffan, insvept i en mjuk pläd. Ett uterum får gärna vara ett njuterum året om!

Låt dig inspireras, informeras och guidas här på mio.se! Det händer ibland att produkter som finns med i bilderna har utgått och därmed inte kan köpas. Förhoppningsvis kan du i så fall hitta en liknande produkt i vårt sortiment och ta med dig tipsen och idéerna till ditt hem.