Iittala

Vad som började som ett glasbruk i finska Iittala är idag ett företag som kan se tillbaka på generationer av vackra och ändamålsenliga bruksföremål; formgivna för att berika människors vardag.

Den progressiva filosofin hos designhjältarna, Kaj Franck och Alvar Aalto, inspirerar företaget att ständigt hålla sig relevanta. Här skapas inte bara vackra föremål, utan tidlös design som aldrig kommer att kastas bort.

Iittalas produkter är ofta rena och enkla i formen, men är allt annat än enkla att tillverka. En stor mängd mänskliga färdigheter och kunskaper krävs för att skapa dessa objekt av idealisk kvalitet. Iittala pressar ständigt gränserna för vad som är möjligt och samtliga av de kvalificerade och erfarna glasblåsare, formgivare och andra professionella yrkesmän som arbetar tätt tillsammans i varje del av konstruktions- och tillverkningsprocessen är väsentliga för att förverkliga produkterna.

Och det är det som gör Iittala till vad det är.

Kärntanken är att erbjuda estetiskt och funktionellt hållbara produkter som ger njutning och glädje i vardagen; vare sig det handlar om måltider, stämningsskapande eller förvaring av småsaker i hemmet. Iittala-föremål är formgivna för att olika serier med olika mönster ska kunna kombineras både med varandra och med befintliga hemmiljöer.

När du handlar en produkt från Iittala kan du förvänta dig att den håller livet ut. Iittala konstaterar att världen blir allt mer medveten om värdet av långlivad design och tror inte att kvalitet någonsin blir omodern.

Iittala på Mio

På Mio är vi stolta och glada att under vissa tillfällen under året kunna presentera ett urval av produkter från Iittala. Observera att utbudet kan variera.