Hållbart hemma

Det finns mycket du som kund kan göra för en hållbar möbelkonsumtion. Här följer några Mio-tips:

1. Köp en Mio-produkt som bidrar till att skapa ett hem du trivs i och är stolt över. Det ska vara en produkt som fyller sin funktion oavsett om du är ute efter god sömn, familjemys, inspiration, middagar med vänner eller skön avkoppling.

2. Genom att köpa en Mio-produkt får du prisvärd kvalitet, form, funktion, säkerhet och livslängd på köpet. Håller vi inte vad vi lovar, så hjälper vi dig gärna.

3. Ta väl hand om din fina Mio-produkt! Följ våra utförliga skötselråd så kommer du att kunna vara extra stolt över din Mio-produkt länge. Vissa produkter, såsom trämöbler, kräver lite extra omsorg. Behandla då med en bra vårdande produkt på rätt sätt. Läs våra guider om möbelvård eller kontakta din Mio-butik. Vi erbjuder även i utvalda butiker en rekonditioneringstjänst för Wilma-bord och Wilma-stolar.

Kontakta oss, vi hjälper dig gärna!

4. Hör av dig om din favoritmöbel går sönder. Mio kan ha reservdelar, så kontakta din Mio-butik.

5. Släng inte dina gamla möbler som du inte vill ha längre. Piffa upp dem med vacker Mio-inredning, skänk dem eller sälj dem på nätet.

Svanenmärk ditt hem

Flera av våra produkter är Svanenmärkta. För att en Mio-produkt ska kunna bli Svanenmärkt måste Mios leverantörer uppfylla de omfattande kraven i Svanens kriteriedokument för möbler och inredning. Dessa kriterier ställer krav på Mio-produktens hela livscykel – från råvara till avfall.

Läs om hur du svanenmärker ditt hem