Hemleverans och montering

Hemleverans och montering

När du handlar i butik och på mio.se kan du välja mellan att hämta i butik eller att få dina möbler hemlevererade. Vi har flera olika alternativ och du väljer själv det som passar dig bäst.

Om du handlar i butik kan du kan även välja att få dina möbler inburna och monterade. Antingen innan du hämtar dem i butiken, eller när vi levererar dem till dig. Vi monterar dem på rätt plats och tar med oss emballaget tillbaka till butiken. Smidigt och enkelt!

Förbered ditt möbelköp

Vi på Mio vill att du ska trivas med ditt köp länge. För att göra ett lyckat köp så finns det några saker som kan vara bra att tänka på och som är extra viktiga när du beställt hemleverans med inbärning.

Måtten på möbeln

Våra möbleringsmått (längd, höjd och djup) hjälper dig att hitta rätt möbel för just ditt hem. Planera gärna hur den nya möbeln ska stå i rummet. Ett tips är att använda tejp och markera ut hur det skulle bli när du får din möbel på plats. På så sätt blir det också enklare att föreställa sig hur den blir hemma i ditt rum, och om man t.ex. vill ha en soffa med schäslong eller divan åt vänster eller höger.

Kan möbeln bäras in?

När du har bestämt dig för en möbel - Mät hemma så att du verkligen får in din möbel genom dörrar och trapphus. Mät höjden och bredden på din dörrpost. Se gärna över vilken som är den bästa vägen att ta in möbeln i huset. Det brukar vara extra trångt i trappor och in och ut ur korridorer. Våra kollimått anger hur stor möbeln är i sin förpackning. Vi avemballerar inte möbeln förrän den är på plats i rätt rum. Detta för att förhindra att det uppkommer några skador på din nya möbel.

Hemleverans med inbärning

Om du har beställt hemleverans med inbärning så är det bra att göra några förberedelser. Av säkerhetsskäl använder vi skyddsskor vid inbärning så skydda ditt golv med lämpligt material. Flytta undan saker och frigör utrymme så det inte utgör hinder för att få möbeln på plats. De som levererar godset avgör om möbeln säkert kan placeras i önskat utrymme. I annat fall levereras den innanför er ytterdörr. Vi vill inte riskera att göra märken på väggar och golv om utrymmet är för trångt.

Möbelvård

När din möblel väl är på plats -  ta hand om den med passande möbelvårdsprodukter så håller den länge.

Har du frågor?

Om du har några frågor om hemleverans och montering är du välkommen att prata med våra säljare i butiken. Du hittar också svaret på många frågor i vår Kundservice.