Återkallade produkter

Saga Skrivbord till låg loftsäng

Saga Skrivbord till låg loftsäng

Mio har upptäckt en potentiell fara med Saga Skrivbord till låg loftsäng. Vi har därför beslutat att återkalla denna produkt. Återkallelsen gäller alla Saga Skrivbord sålda sedan december 2016.

Återlämna produkterna till närmsta Mio-butik. Ett nytt utförande har tagits fram med konstruktionsförändring. Du har möjlighet att beställa det nya utförandet eller få pengar tillbaka. Vi beklagar om detta medför besvär för någon av våra kunder.

Bakgrund

Det har visat sig att om skrivbordet dras ut på snedden finns det risk för att det släpper ifrån listerna som håller det på plats. En extra stoppbricka har lagts till vilket förhindrar att detta ska ske.

2018-05-30

Signe pall, Leonora pall och Leonora sittbänk

Signe pall, Leonora pall och Leonora sittbänk

Mio har vid egna stickprovskontroller upptäckt halter över gränsvärdet för formaldehyd inom EU för pall Signe och sittbänk och pall Leonora. Vi har därför beslutat att återkalla båda dessa produkter. Återkallelsen gäller samtliga utföranden. Återlämna produkterna till närmsta Mio-butik. Vi beklagar det besvär detta medför.

2017-04-12

 

 

Cameron bordslampa

Cameron bordslampa

Mio uppmanar alla kunder som köpt Cameron bordslampa att omedelbart sluta använda den och returnera till närmaste Mio-butik för full återbetalning. Anledningen är att lamphållaren inuti lampan inte uppfyller de krav som vi har ställt. Inga incidenter har rapporterats, men som en försiktighetsåtgärd återkallar Mio samtliga exemplar.

Vi beklagar om detta medför besvär för någon av våra kunder.

2016-10-04

William barnbäddset

William barnbäddset

Mio uppmanar alla kunder som har köpt William barnbäddset i färgerna rosa och beige att omedelbart sluta använda dessa. Detta eftersom bäddsetet har knappar som kan lossa och kan innebära en kvävningsrisk. Inga incidenter har rapporterats men bäddseten återkallas som en försiktighetsåtgärd. Återlämna produkterna till närmsta Mio-butik för full återbetalning.

Vid frågor kontakta Mio kundservice på telefon 020-66 44 00 eller via mail kundservice@mio.se.

Vi beklagar om detta medför besvär för någon av våra kunder.

2016-05-23

 

Vemdalen pall

Vemdalen pall

Mio har fått rapporter om några incidenter med pallen Vemdalen. När belastningen på pallen inte bara kommer uppifrån utan även framifrån kan det få pallen att gå sönder. Pallen har klarat de belastningstester som vi genomfört enligt SS-EN 14183:2004. Dessa tester görs med vertikal statisk last. Men för Mio är säkerheten alltid viktigast. Vi har därför beslutat att återkalla pallen Vemdalen. Återkallelsen gäller Vemdalens samtliga färger, finns i utförandena vitt, oljad ek och svartlackerad björk.

Returnera din pall i din närmaste Mio-butik.

2015-05-18