Att välja soffa

Att välja soffa

De flesta har en drömsoffa. Vilken soffa man föredrar handlar nästan alltid om stil, oavsett hur mycket pengar man kan och vill lägga på sin favoritmöbel. Det har vi tagit fasta på i vårt soffsortiment.

Hos oss kan man hitta samma typ av soffa i olika prisklasser. Varför ska man då välja en dyrare, kanske du undrar? Det man betalar för är både valfrihet vad gäller tyger och byggbarhet, men också materialval som gör att soffan håller stilen och är bekväm att sitta i år efter år. Hos oss hittar du näst intill oändligt många valmöjligheter då vi har 550.000 soffor att välja mellan. 

Det är skillnad på soffor och soffor

Det händer att soffor som ser nästan likadana ut har helt olika prislappar. Skillnaden brukar visa sig när man slår sig ner i soffan, och framför allt när man har gjort det några tusen gånger hemma i vardagsrummet.

Vi tycker att alla ska hitta en soffa som passar både stil, funktionskrav och plånbok. En bra-soffa kan finnas i få varianter, i ett tyg som vi köpt in stora volymer av och därför kunnat få ett lågt pris på. En bättre-soffa kan ge mer valfrihet när det gäller tyger, varianter och tillval. En bäst-soffa är något som man unnar sig och tänker leva med ett tag. Den tillverkas utifrån dina val av tyg, stoppning och övriga tillval.

Men om man tittar fort kan de se väldigt lika ut - och ha samma stil. Din stil.

Moderna soffor

Moderna soffor

Bland våra moderna favoriter hittar du till exempel Toronto, Modern Living och Madison. Stilrena soffor som finns i olika storlekar och prisklasser. Karaktäristiskt för den moderna stilen på soffan är divanen eller schäslongen. Perfekt att vila benen på. Vilken väljer du?

Klassiska soffor

Klassiska soffor

Har du förälskat dig i en klassisk Howard-soffa ska du läsa mer här. Hos oss har vi våra favoriter Hampton, Watford och Oxford. Alla med de karaktäristiska benen och armstöden. Att de finns i olika prisklasser och kvaliteter gör det bara enklare. Beställ den du vill ha här på mio.se eller kom in till någon av våra butiker.

8 tips till dig som ska välja soffa

Vårt breda sortiment ska hjälpa dig som kund att hitta den typ av soffa som passar just dig och dina behov och önskemål. Därför finns det en del saker som är bra att tänka på innan du köper din soffa. 

1. Antal sittplatser

Hur många personer behöver få plats i soffan? Vi anger normalt inte det exakta antalet sittplatser för våra soffor. Du behöver själv fundera över vad soffans storlek innebär för dig och de som ska sitta i just din soffa. 

8 tips till dig som ska välja soffa

2. Användning

Fundera över vilken form på soffan som passar bäst i rummet och det som den ska användas till. Om du främst ska använda soffan för att titta på TV passar det oftast bäst med en soffa med divan, schäslong eller ett cosy hörn. Det får gärna vara en lite mjukare och djupare soffa som är skön att halvligga i.

Om soffan ska vara en samlingspunkt för familj och vänner för samtal och umgänge brukar det fungera bäst med en hörnsoffa, kanske med en divan för extra sittplatser. Eller varför inte placera två soffor mitt emot varandra för att skapa en social yta som bjuder in till samtal. Då passar en lite fastare soffa med kortare sittdjup som ger bra sittkomfort.

3. Mät upp utrymmet

För säkerhets skull ska du alltid mäta upp utrymmet där du ska placera din soffa. Markera gärna upp ytan med markeringstejp för att få en känsla av hur soffan fungerar till ytan du har. På så sätt vet du med säkerhet att den får plats och minskar risken för att köpa fel storlek. Glöm inte att även mäta höjden och dubbelkolla vägguttag, strömbrytare, fönster och annat som kan göra att din soffa inte passar där du tänkt dig. 

Se till att soffan går in genom dörröppningar, trapphus och hissar. Det kan se ut som att det är gott om plats men dubbelkolla genom att mäta ordentligt. Det går inte lämna tillbaka varor på grund av att de inte kommer in eller inte får plats.

4. Val av tyg eller läder

Vilken stil har du hemma och i rummet där soffan ska stå? Är känslan i rummet ren och skandinavisk eller mysig och ombonad? 

Välj därefter vilket tyg och färg som passar bäst på soffan. Våra tyger i olika gråa nyanser är fortfarande populärast, men det blir vanligare och vanligare att man väljer en soffa i en mer utstickande färg.

Många av våra klädslar är avtagbara och tvättbara. Kontrollera dock alltid tvättrådet för att se vad som gäller på just din klädsel. 

Bomull är slitstarkt, och väldigt skönt att sitta på. Tyget är lättskött och ofta vattentvättbart. 

Linne är ett hållbart och vackert naturmaterial med en inneboende vacker glans. Det känns behagligt svalt mot huden eftersom det absorberar fukt. 

Ull är hållbart och lättskött. Tyget är smuts- och vattenavstötande, tack vare ullens naturliga fetter. 

5. Möbelvård och tvättbara klädslar

Vi har flera soffor som har avtagbara, tvättbara och utbytbara klädslar. Det blir enkelt att hålla rent och möjlighet att byta stil på soffan efter säsogn eller humör. I våra butiker hittar du mer information om tvättråd och vilka tyger i som är maskintvättbara. Håll utkik efter symbolen bredvid!

Ett annat sätt att visa din soffa lite extra kärlek är att ta hand om den med hjälp av möbelvård som passar just din soffa. Tips! Som medlem hos Mio får du alltid halva priset på möbelvård!

 

6. Välj komfort

På vissa av våra soffserier kan du välja mellan två olika komforter - Standard eller Lux/Delux. 

Standard komforten ger dig en fastare sittkomfort och är för dig som vill känna ett stabilt stöd utmed ryggen

Lux/Delux komforten är en mjuk och mycket skön komfort som är både formbar och stabil med en lyxig, omslutande känsla av dun.

För att göra det ännu bekvämare kan du köpa till nackkudde, fotpall eller en armstödsbricka. 

7. Ben och armstöd

Har du någon gång funderat över soffbenen och armstöden på din soffa? Många av våra soffor har olika armstöd och ben att välja mellan. Genom att byta soffben eller armstöd kan du ändra karaktären på din soffa. 

8. Designa själv

Vi har sex byggbara soffor som du kan designa själv, antingen i vår soffbyggare eller i butik. Kombinera ihop olika moduler, välj tyg eller läder och få den att passa just ditt hem. På mio.se visar vi de populäraste fasta kombinationerna och tygerna. 

Gå till soffbyggaren >

Soffordbok

Komfort Standard fast sittkomfort är för dig som vill känna ett stabilt stöd utmed ryggen. Formar sig efter dig som användare. Puffas regelbundet för att behålla formen och förbli skön att sitta i.

Komfort Delux är en mjuk och mycket skön komfort som är både formbar och stabil med en lyxig, omslutande känsla av dun. Sittplymån behöver liksom komfort Standard puffas för att behålla sin spänst och form.

Schäslong En soffa med schäslong har armstöd på båda sidor och ett förlängt sittdjup på höger eller vänster sida.

Divan En soffa med divan har ett bekvämt ryggstöd (istället för armstöd) vid divandelen. Sittdjupet på divandelen är längre än på en schäslongdel.

Sittdjup är måttet från ryggen och framåt på sitsen. En loungesoffa är ofta djupare (större mått på sittdjupet) än till exempel en klassisk soffa med kortare sittdjup.

Sitthöjd är måttet från golvet upp till sitsen ovansida. En loungesoffa är ofta lägre (mindre mått på sitthöjden) än till exempel en klassisk Howardsoffa som ofta har högre sitthöjd.

Plymå är en löstagbar dyna, ofta vändbar, som ger en karaktär åt soffan. Plymån kan vara stoppad med dun/fjäderblandning eller med kallskum eller resår.

Pocketresår En sits med pocketresårer ger en stabil dyna med en bra och följsam sittkomfort. Den har en bra återgång och behöver inte puffas lika ofta som en vanlig dyna med till exempel kallskum/fiber eller andra vanliga kompositioner. Pocketresår hittar du även i vissa sängar. Ta en tupplur i soffan med pocketresår och ligg lika skönt som i sängen. Pocketresår hittar du i sofforna Street och Mega.

Vänster eller höger?

När du beställer en soffa med divan och/eller schäslong står det i beskrivning till soffan om dessa är placerade på höger eller vänster sida, exempelvis "3-sits soffa med divan höger". Detta är beskrivet utifrån att du står framför soffan och tittar mot den. 

Vissa av våra soffor är vändbara. Det betyder att när man monterar soffan kan man välja om man vill ha divanen och/eller schäslongen på höger eller vänster sida. Kolla alltid upp vad som gäller med soffan som du planerar att köpa. 

har lagts till - Gå till kundkorgen
Dölj
Återställ
Madison
BYGGBAR

8.496:-

(9.995:-)
Focus
BYGGBAR

5.776:-

(6.795:-)
Eden
BYGGBAR

5.776:-

(6.795:-)
Madison Lux
BYGGBAR

12.321:-

(14.495:-)
Enjoy
BYGGBAR

19.495:-

(20.375:-)
Madison Lux
BYGGBAR

9.771:-

(11.495:-)
Enjoy
BYGGBAR

10.995:-

(11.385:-)
Eden
BYGGBAR

4.246:-

(4.995:-)
Enjoy
BYGGBAR

21.995:-

(23.570:-)
Enjoy
BYGGBAR

15.895:-

(16.975:-)
Focus
BYGGBAR

8.496:-

(9.995:-)
Sit Down
BYGGBAR

14.552:-

(17.120:-)
Eden
BYGGBAR

13.417:-

(15.785:-)
Madison
BYGGBAR

11.046:-

(12.995:-)
Enjoy
BYGGBAR

19.995:-

(20.570:-)
Madison Lux
BYGGBAR

12.321:-

(14.495:-)
Madison
BYGGBAR

11.046:-

(12.995:-)

Copyright © Mio AB 2017