Att välja utemöbler

Sommaren är kort - just därför vill vi passa på att utnyttja den maximalt. Ett sätt att göra det är att inred en riktigt smakfull uteplats med matgrupp och soffhäng som inbjuder till frukost, fika och middagar. Möt morgonsolen med en kopp kaffe, ta det lugnt under parasollet i skuggan och sitt ute långt inpå småtimmarna. Med härliga sittmöbler där många får plats blir uteplatsen ett extra rum, från tidig vår till sen höst.

Hos oss hittar du ett stort sortiment av lättskötta och vackra soffor, fåtöljer och trädgårdgrupper som man gärna sitter i länge. Inred uteplatsen med detaljer som göra att den blir extra inbjudandet för dig själv och dina gäster. Till exempel plädarna som håller värmen långt efter att solen gått ned. 

Vilket material passar bäst?

Konstrotting
En trädgårdsgrupp i konstrotting är mycket bekväm och vacker. Den ger en känsla av en lyxig lounge i trädgården. Konstrotting är av plast och är framtaget för att lätt kunna underhålla och är anpassat för att tåla vårat klimat med alla olika typer av väder och vind. Underhåll genom att lätt torka av smuts och damm med lite rengöringsmedel. Alla våra flätade utemöbler är handgjorda vilket gör varje möbel unik. 

Aluminium
Tåligt material som tål mycket och endast behöver lätt skötsel. Tvätta det några gånger om året med en trasa och mild tvållösning.  

Teak
Många ser trädgårdsmöbler i trä som det klassiska i svenska trädgårdar. Det finns många olika träslag att välja mellan men teak är ett vackert och hållbart träslag på utemöbler som tål mycket att det klimatet vi har i Sverige. När du köper en trädgårdsgrupp i teak ska du fundera på hur du vill att den ska se ut. Genom att regelbundet olja in möbeln behåller den sin varma färg. Låter man däremot den stå kommer färgen vitna med tiden och träet kommer bli vackert silvergrått. 

Alla våra trädgårdsgrupper i teak är FSC-märkta. Det betyder att trät kommer från ett ansvarsfullt skogsbruk som tar hänsyn till människor och miljö. 

Tänk på att låt trädgårdsgruppen få lika mycket sol på alla delar. Träet struktur och utseende förändras med tiden och med ett jämt solljus blir förändringen jämnt fördelad. Under vinterhalvåret är det bar att förvara möblerna på en sval och torr plats. Om du täcker över dem och tar in dem i värmen finns risken att träets form förändras och sprickbildningar kan uppstå. 

 

Ett tips: Komplettera gärna med ett parasoll, en dynbox och passande sol- och regnskydd så håller sig dina möbler snygga år efter år. 

Vill du ha inredningstips till uteplasten?

har lagts till - Gå till kundkorgen
Dölj
Återställ

Copyright © Mio AB 2013