Att välja läder

Läder är ett utmärkt material att använda som möbelklädsel. Läder av god kvalitet är starkt, komfortabelt och vackert. Rätt skött är det dessutom mycket tåligt. Läder som slits naturligt blir bara vackrare med tiden. Vi har möbler klädda i olika läderkvalitéer. Vilken kvalitet du ska välja beror på vad möbeln ska användas till. För att göra det lite enklare för dig har vi samlat information och tips här nedan. Ännu mer finns i butiken. Fråga oss gärna till råds. 

Olika typer av läder

Anilin-läder
Anilin är ett mycket mjukt och smidigt material. Det beror på att det genomfärgas efter garvningsprocessen och att ingen täckfärg läggs på ytan. Endast ett tunt lager finish eller vax stryks på och utseendet förblir genuint och naturligt. Djurets egna struktur lämnas synlig och därför kan färgskiftningar efter till exempel ärr och insektsbett förekomma. Anilinläder har god andningsförmåga, men är samtidigt känsligare för fläckar. Extra känsligt anilinläder bör behandlas innan användandet.

Semianilin-läder
Semianilinläder genomgår samma garvnings- och genomfärgningsprocess som anilinläder. Därefter stryks ett mycket tunt lager färg och transparent finish på. Det gör lädret tåligare mot fläckar, utan att den mjuka och sköna känslan går förlorad.

Täckfärgat läder
Täckfärgat läder garvas och genomfärgas precis som semi- och anilinläder, och ett lager färg och ytfinish stryks därefter på. Lädret blir tåligare mot smuts och spill, samtidigt som ärr och insektsbett döljs.

Håll lädret vackert och slitstarkt

  • Undvik att placera möbeln nära ett element eller en öppen spis. Det bör vara minst 20-30 cm mellan möbeln och värmekällan.
  • Skydda möbeln från direkt solljus.
  • Fett från t ex händer och nacke kan krypa in i lädret och fläcka det. Håll ytan ren och fin genom att rengöra och behandla möbeln med jämna mellanrum. Som regel bör möbeln behandlas minst 2 ggr/år. Observera att anilinskinn bör behandlas oftare, ungefär 4 ggr/år.
  • Var noga med att använda produkter som är avsedda för din skinnmöbel. Starka kemikalier och rengöringsmedel kan förstöra skinnet.
  • Dammsug möbeln med ett mjukt munstycke minst en gång i månaden för att hindra damm och smuts från att slita på lädret.

Leather Master

Vår leverantör Leather Master kan det mesta inom skötsel och vård av läder, textil och trä. I din Mio-butik finner du ett urval av deras produkter till dina möbler. Om du vill läsa om produkterna eller lära dig mer om skötsel, vård och reparationer finner du dem på www.leathermaster.se

har lagts till - Gå till kundkorgen
Dölj
Återställ
Enjoy
BYGGBAR

12.495:-

(12.985:-)

Copyright © Mio AB 2013