Att välja täcke och kudde

Att välja täcke och kudde

Fyll upp sängen med några extra kuddar. Våra täcken och kuddar är av syntet eller dun/fjäder – två material som andas och ger en skön sovkomfort. Har du svårt att veta vad du ska välja – ta hjälp av våra Mio Madrassexperter.

Välj rätt täcke och kudde

Välj rätt täcke och kudde

Är du varm eller frusen?

Kanske har du aldrig tänkt på varför du alltid vaknar utan täcke, eller varför du upplever att det alltid är kallt när du sover. Ägna dig en tanke på om du är varm eller frusen av dig och välj täcke därefter. Ta hjälp av tabellen här eller fråga personalen i butiken. Våra täcken finns som sval, medel eller varm. Välj det som passar dig bäst.

Har du det kallt eller varmt i sovrummet?

Beroende på om du är varm eller frusen av dig kanske du gillar att sova i ett kallt rum. Då ska du tänka på att ha ett medelvarmt till varmt täcke för att inte frysa. Och för dig som är varm bör du titta på ett medelvarmt täcke.

Sover du på magen, ryggen eller på sidan?

Brukar du sova på mage är det viktigt att huvudet inte kommer för långt upp i relation till ryggraden. Välj därför en låg och mjuk kudde. 

Brukar du sova på rygg, eller om du rör mycket på dig i sömnen, passar en mellanhög kudde bra. För dig som helst sover på sidan ska du välja en högre kudde som håller nacken rak i förhållande till ryggraden.

Dun, fjäder eller syntet?

Dun - ett naturligt val

Det är få saker som förknippas med god sömn såsom duntäcke gör. Dun är ett material med mycket goda andningsegenskaper. Det innebär att det transporterar bort värme och fukt under natten, samtidigt som det håller dig behagligt varm. Våra duntäcken är sydda i rutor och håller därför fyllningen på plats och jämnt fördelad. Yttertyget är av högsta kvalitet och släpper inte igenom fyllningen. Naturfyllningar är känt för att ha lång hållbarhet och håller för många års sömn och vädring. Börjar du bli sömnig? Inte så konstigt, dun har den effekten. Sov gott.

Trekammarkuddar i dun/fjäder

Våra dun- och fjäderkuddar har en unik uppbyggnad av en fast kärna i mitten som är fylld med 100% fjäder. Kärnan är sedan omsluten av en mjuk härlig dun- och fjäderblandning, så kallad trekammarkudde, som känns skön mot kinden och huvudet. Blandningen av fjäder och dun runt kärnan är olika beroende på om du väljer en låg, mellan eller hög kudde. Kärnan gör att kudden inte tappar formen, varken efter långa sovmorgnar eller efter många tvättar. Den gör din sömn till en dröm helt enkelt.

Skönt med syntet

Polyestermicrofiber är ett lättskött material som går att tvätta många gånger, något som passar dig med småttingar i familjen, eller om du har allergi. Eftersom det består av polyester så torkar det även fort.

Våra syntettäcken innehåller microfiber i ett yttertyg av 100% bomullscambric som ger en härlig dunkänsla. Med detta alternativ får du en god sömn och ett täcke som är enkelt att tvätta.

Öko-Tex Standard 100 - Klass 1

Öko-Tex Standard 100 är en internationell produktkontroll för textilier och finns i fyra produktkategorier som skiljer sig åt när det gäller mängden av tillåtna restkemikalier. Vi har valt att certifiera alla produkter enligt de strängaste kraven i klass 1, dvs att produkterna kan användas till spädbarn. Klass 1 standarden har mycket låga gränsvärden för innehåll av bland annat formaldehyd, tungmetaller och aromatiska kolväten.

Öko-Tex Standard 100 - Klass 1
har lagts till - Gå till kundkorgen
Dölj
Återställ

Copyright © Mio AB 2017