Elephant Parade på Mio

Nu finns Elephant Parade på Mio. Elefanterna finns i storlekarna 5 cm, 10 cm, 15 cm, 20 cm och 30 cm och finns att köpa i de flesta Mio-butiker. 

Elephant Parade är världens största konstutställning av elefantstatyer och drivs till förmån för bevarandet av den asiatiska elefanten. Elefantstatyerna målas och dekoreras av världskända artister och framstående konstnärer. Katy Perry, Bryan Adams och Goldie Hawn är bara några av namnen. Efter varje konstutställning auktioneras statyerna ut till förmån för den hotade, svarta, asiatiska elefanten.

Utifrån utställningselefanterna skapas ett utvalt sortiment, genom att tillverka handgjorda repliker i en begränsad upplaga där varje elefant är unik och numrerad. 20% av vinsten doneras till bevarandet och välfärden av den asiatiska elefanten.

Elephant Parade grundades av far och son Marc och Mike Spits 2006. Vid en semester i Thailand, träffade Marc en babyelefant vid namn Mosha, som hade förlorat sitt ben efter att ha trampat på en landmina. Mosha inspirerade Marc och Mike att skapa Elephant Parade.

"Vi ville hjälpa Mosha och skapa något strukturellt som skulle vara lönsamt på lång sikt. Detta är det enda sättet som vi kan ge elefanten en hållbar framtid ".

Den asiatiska elefanten är omtyckt för sitt egendomliga utseende och sin starka personlighet. Den är älskad av människor i alla åldrar för sin visdom, lojalitet och mildhet.

har lagts till - Gå till kundkorgen
Dölj
Återställ

Copyright © Mio AB 2013