Bäst i test – Roma Supreme

Roma en av våra mest omtyckta sängserier. Den är lika prisvärd som komfortabel och finns i flera utföranden och färger. Seriens senaste tillskott Roma Supreme är en kontinentalsäng i två olika komforter – fast och medium. En övre kärna, bestående av 7-zons pocketresår, ger kroppen stöd och avlastning på rätt ställen.

Roma Supreme har av Testfakta utsetts till den bästa kontinentalsängen under 17 000 kronor. I testet fick sängen hela 8,24 på en skala från 1–10. Sängen uppfyller kraven för Verified Quality & Comfort för samtliga kroppstyper som ingår i testet.

Vinnande egenskaper

  • Bästa kontinentalsängen under 17 000 kronor.
  • Bra ergonomiska egenskaper för alla kroppstyper.
  • Bra stöd och avlastning för både rygg- och sidoläge.
  • Bra stöd för svanken i ryggläge.
  • Tydlig zonindelning.
  • Mycket bra kvalitet i fjädring och konstruktion.

Läs vad Testfakta skriver om Roma Supreme

Mjuk och följsam

Roma Supreme har samma zonindelning som Roma, men erbjuder extra komfort för både axel- och höftparti. Sängen känns mjukare eftersom den upplevs som mer följsam. Då Roma har en underkärna av bonellresår har Roma Supreme istället pocket i underbädden, vilket bidrar till riktigt bra ergonomiska egenskaper.

Vänd för annan komfort

Kassetten har två olika polytetersidor, en fastare och en mjukare, vilket gör att du kan vända madrassen. Det gör det enkelt att hitta rätt komfort för just din kropp. Ibland kan det ta ett tag att vänja sig vid en ny säng och då underlättar det att kunna testa sig fram bara genom att vända.

Ny stretch håller noppor borta

På bäddmadrassen har Roma Supreme ett nytt stretchtyg som står emot noppor extra bra. Noppor, eller pilling som det heter på fackspråk, är ett ständigt aktuellt ämne i textilbranschen. I grunden handlar det om kvalitet och tygets uppbyggnad. Nopporna uppstår när fibrerna släpper. Med det nya stretchtyget kommer madrassen att hålla sig fin längre.

Ben som lyfter på två sätt

Benen lyfter inte bara din Roma Supreme, de gör även mycket för sängens utseende. De 18 centimeter höga benen har en snygg design som gör sängen unik. Formen påminner om ett så kallat "flöjtglas" som brukar användas till bubblande drycker vid festliga tillfällen.